LONDEN - Het veilinghuis Christie's brengt woensdag in Londen 55 etsen van Rembrandt onder de hamer. Die etsen maken onderdeel uit van de kunstcollectie van de vorig jaar overleden Nederlandse industrieel G. Buisman Jzn.

De veiling in Londen, die om half elf plaatselijke tijd begint, is er een in een reeks van vijf. De etsen geven volgens de experts van Christie's een zeer representatief beeld van het werk van Rembrandt, met onder meer (zelf)portretten, landschappen en mythologische en bijbelse onderwerpen.

Opbrengst

Taxateurs van Christie's schatten de totale opbrengst van de veiling op minimaal 356.500 pond (ruim 530.000 euro) en maximaal 536.000 pond (bijna 780.000 euro). Het kostbaarste stuk dat op de veiling wordt aangeboden, is een afbeelding van Christus die de zieken geneest met een geschatte waarde van 25.000 tot 35.000 pond.

Rembrandt werd vooral bekend door zijn schilderijen en tekeningen, maar genoot in zijn tijd ook internationale faam als graficus. Kenners in Italië en Engeland noemden zijn werk in de 17e eeuw al bijzonder. Tot op de dag van vandaag geldt Rembrandt als één van de belangrijkste en meest invloedrijke grafici ooit.