SCHEVENINGEN - Het Medisch Centrum Scheveningen van cosmetisch arts Robert Schoemacher heeft een intern onderzoek ingesteld naar een incident met vrouw die een liposuctie (vetafzuiging) had ondergaan. De vrouw moest met spoed in het Leyenburg Ziekenhuis worden opgenomen. Dat heeft directeur W. Ovaa van de particuliere kliniek dinsdag gezegd. De 33-jarige vrouw onderging de liposuctie een week geleden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Woensdag verliet ze de kliniek en leek alles in orde. In de nacht van woensdag op donderdag kreeg ze het echter ernstig benauwd. De vrouw nam contact op met het medisch centrum, waar volgens Ovaa meteen werd besloten dat de vrouw moest worden opgenomen in het Leyenburg.

MRI-scan

Een MRI-scan in het Leyenburgziekenhuis in Den Haag wees uit dat er lucht zat in de buikholte. Dat kwam door een gaatje in de darm, dat gehecht is. "Het gaat nu weer goed met haar. Ze loopt alweer, maar verblijft nog wel in het ziekenhuis", aldus Ovaa. De directeur benadrukt dat de liposuctie is uitgevoerd door een zeer ervaren plastisch chirurg. Hij tast nog in het duister over hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

De Telegraaf meldde dinsdag dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg de zaak gaat onderzoeken. Een woordvoerster van de inspectie ontkende dat echter. "We zijn in kennis gesteld van dit incident, zoals dat hoort bij een calamiteit. We wachten de resultaten van het interne onderzoek af en bekijken daarna of nader onderzoek door de inspectie nodig is."