GELDROP - Zware, kortstondige buien hebben maandag overlast veroorzaakt in het zuidoosten van Noord-Brabant, Noord-Limburg en het oosten van het land. In Brabant vielen op verscheidene plaatsen op de lijn Budel-Deurne bomen om door de harde windstoten en liepen goten en platte daken over door de hevige regenval. Uit Geldrop kwamen berichten van hagelstenen met een doorsnee van 3 cm.


Foto: Rob Amoureus | De brandweer verwijdert een boom van een auto

In Weert stortte rond 18.45 uur de gevel van nieuwbouw in als gevolg van harde rukwinden en onweer. De gevel kwam op een naastgelegen pand terecht, waardoor het dak van deze woning instortte. Niemand raakte gewond.

De brandweer in Noord-Limburg had de handen vol aan stormschade, buiten Weert onder meer in Nederweert, Swalmen, Oirlo, Grashoek, Meijel, Grubbenvorst en Helden. In totaal kwamen vijftig meldingen binnen bij de alarmcentrale. Het betrof vooral omgewaaide bomen en afgevallen takken, afgewaaide dakpannen en dakgoten en een steiger die gedeeltelijk instortte.

In Maastricht waaide maandagavond een twaalf meter lange en twee meter hoge muur om bij filmhuis Lumière aan de Boogardestraat. Daarbij raakten zes auto's zwaar beschadigd. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Rond 21.00 uur was de storm zich gaan liggen in Zuid-Oost Nederland. In Heerenveen waaiden dakplaten van een benzinestation in aanbouw.