EERBEEK/BAFLO - Onbekenden hebben zaterdagavond in Eerbeek rond 23.20 uur twee ruiten van een rijdende lijnbus ingegooid. In de bus zaten tien passagiers en een chauffeuse. Niemand raakte gewond. In het Groningse Baflo sneuvelde in de nacht van zaterdag op zondag een ruit van een trein, toen twee jongens van 16 en 17 jaar stenen naar het voertuig gooiden. De politie liet dat zondag weten.

De jongens uit Baflo probeerden weg te komen, maar de politie vatte het tweetal in de kraag. De aanleiding voor het incident was een opgestoken middelvinger van een treinpassagier, zo meldde de politie. Ook hier vielen geen gewonden.

Daders

De bus reed op de Loenenseweg in Eerbeek toen de chauffeuse een knal hoorde. Toen zij de bus stopte, bleken de ramen te zijn ingegooid. De politie heeft de daders nog niet gevonden. De aanleiding voor het incident is nog onduidelijk.

In januari 2005 overleed een 30-jarige vrouw in haar auto op de A4 bij Rijswijk, doordat een stuk stoeptegel door haar ruit sloeg. Een aantal jongens hadden de stukken steen van een viaduct naar beneden gegooid.