ANTWERPEN - De politie in Antwerpen heeft zaterdagavond 64 relschoppers gearresteerd, voornamelijk aanhangers van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Dat heeft de politie in Antwerpen gemeld. Volgens haar waren ongeveer tweehonderd supporters naar Antwerpen gekomen om een wedstrijd bij te wonen.

Aan het begin van de avond kwam het tot rellen in de binnenstad, waarbij de politie een tiental van de fans na provocerend gedrag aanhield. Later gingen de Feyenoorders met plaatselijke voetbalfans op de vuist. Daar werden nog eens vijftig relschoppers gearresteerd.

Waterkanon

De politie zette een waterkanon en een helikopter in om de situatie onder controle te krijgen. De supporters waren volgens de politie naar Antwerpen gekomen voor een wedstrijd tussen Antwerpen en KV Mechelen in stadion de Bosuil in de wijk Deurne.

Volgens meegereisde spotters van de Nederlandse politie ging het om leden van de harde kern van de Feyenoord-aanhang. Zij waren vanuit Rotterdam en omgeving naar Antwerpen gereisd om amok te maken met de Antwerp-fans, onder meer bij een café in Deurne in de Scheldestad.

Tips

De Antwerpse politie had zaterdag in de loop van de dag al tips ontvangen over de komst van de Feyenoord-supporters.

De supporters zijn in de loop van zaterdagavond en zondagochtend weer vrijgelaten. Het is nog onduidelijk of de aangehouden supporters zich later voor de Belgische rechter moeten verantwoorden. Daarover zal justitie in Antwerpen zich later buigen.