AMSTERDAM - Tientallen wegwerkers op de A4 zijn zaterdagochtend aan de dood ontsnapt toen een vrouw met hoge snelheid over een afgesloten gedeelte van de snelweg reed. Daarbij negeerde ze gebaren van wegwerkers en verhoogde ze haar snelheid, meldt de politie. De bedrijfsleider van de firma die de wegwerkzaamheden uitvoert, heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De vrouw is nog niet aangehouden.

De automobiliste kwam omstreeks 09.00 uur uit de richting Vlissingen en reed voordat ze in de buurt kwam van de wegwerkers al ruim een kilometer op de afgesloten weg. De wegwerkers waren bezig met asfalteringswerkzaamheden.

Nadat ze met 'hoge snelheid' zigzaggend de wegwerkers en pionnen ontweek, stelde de bedrijfsleider een achtervolging in om de vrouw tot stoppen te dwingen. Zij maakte daarbij volgens de politie een obsceen gebaar naar de man en maakte geen aanstalten om te stoppen. De leidinggevende staakte de achtervolging wegens gevaar voor de wegwerkers en schakelde de politie in.

De politie kon de auto niet achterhalen, maar zoekt met het kenteken van de auto naar de eigenaar. De lengte van het afgesloten deel van de A4 bedraagt volgens een politiewoordvoerder zeker vier kilometer.