OLDENZAAL - Controleurs van de hondenbelasting hebben de familie Bruintjes uit Oldenzaal voor de tweede keer aangeslagen voor een blaffende deurbel.

De computergestuurde bel kan vijftien melodietjes spelen. Als eerbetoon aan hun overleden herdershond heeft Bruintjes voor een blaffende deurbel gekozen. "Vorig jaar kostte het de grootste moeite de controleur te overtuigen dat we geen hond hebben, nu was het opnieuw raak", zei Gerrit Bruintjes donderdag.

Omdat er niemand thuis was, schoof de controleur een aanmaningsbrief door de brievenbus, omdat hij bij het aanbellen een hond hoorde blaffen. "Mijn vrouw kwam even later thuis en kon de controleur aan het eind van de straat aanschieten. Na veel vijven en zessen wist mijn echtgenote de controleur uiteindelijk te overtuigen."

Bruintjes zegt niet voor een ander deuntje te kiezen. "Geen denken aan. Het is en blijft een eerbetoon aan onze overleden hond. We hopen dat er nu eindelijk bij de controleurs zelf een belletje gaat rinkelen, als ze weer op pad gaan."