ORANJESTAD - De politie op Aruba gaat een nieuwe zoekactie houden naar de Amerikaanse tiener Natalee Holloway, die sinds mei vorig jaar op het eiland vermist wordt. Dat berichtte de Amerikaanse zender CBS woensdag op gezag van het plaatsvervangend hoofd van de politie op Aruba, G. Dompig.

Volgens Dompig heeft een nieuwe getuige de politie geloofwaardige informatie verstrekt over waar het lichaam van Holloway begraven ligt. De informatie is "te specifiek om door iemand verzonnen te zijn", zegt hij. Bij de nieuwe zoektocht zullen speurhonden en een grondradar worden gebruikt.

Duingebied

De zoekactie concentreert zich op het duingebied aan de noordkant van Aruba. De politie zocht al eerder op die plaats. Dompig zegt te vermoeden dat iemand het lichaam goed heeft begraven, en het mogelijk zelfs heeft herbegraven. Hij zegt verder dat het onderzoek zich in de "laatste kritieke fase" bevindt.

De 18-jarige Holloway verdween op 30 mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie op Aruba met haar klasgenoten. De Nederlander Joran van der Sloot was lange tijd hoofdverdachte omdat hij vlak voor haar verdwijning contact had met het meisje. Haar familie heeft in de VS een rechtszaak tegen hem aangespannen.