NIJMEGEN - In Nijmegen zijn dinsdagochtend omstreeks 11.00 uur twee scholen ontruimd, nadat aan de Hatertseweg een plastic tas werd gevonden met daarin een handgranaat. Kort voor 13.00 uur stelde het Explosieven Opruimings Commando (EOC) vast dat het hier ging om een echte, hedendaagse handgranaat met de pin er nog in.

Verdere informatie over de herkomst kan de politie nog niet geven.

De conciërge van de school vond de witte plastic tas in de struiken op het terrein van het ROC aan de Kamerlingh Onnesstraat.

Ook de vmbo-school aan de overkant van de Hatertseweg is uit voorzorg ontruimd. Het ROC heeft driehonderd leerlingen, de vmbo-school vierhonderd.

Verkeersopstoppingen

De politie sloot eveneens anderhalve kilometer van de Hatertseweg af, een drukke en belangrijke weg in Nijmegen. Dat leidde tot verkeersopstoppingen.

Dordrecht

Het Da Vinci College aan de Oranjelaan in Dordrecht is dinsdag eveneens aan het begin van de middag ontruimd na de vondst van een verdachte tas. De duizend leerlingen stonden ruim drie kwartier buiten. De Oranjelaan werd voor alle verkeer afgesloten.

De school had de politie ingeschakeld, nadat bij de directie een bommelding was binnengekomen. De bom zou in een tas zitten. Een bomverkenner van de politie onderzocht de tas, waar uiteindelijk niets bijzonders in zat.