BREDA - De politie heeft donderdagmiddag een verdachte aangehouden voor de dodelijke schietpartij maandagmiddag in Breda. Dat heeft zij vrijdag bekend gemaakt. Het gaat om een 24-jarige Bredanaar. De politie onderzoekt nog op welke manier de man bij de schietpartij betrokken is geweest.

De schietpartij vond maandag plaats in een flat aan de Oranjeboomstraat en kostte het leven van een 31-jarige man uit Breda. Een 33-jarige bewoner van een van de woningen in de flat raakte zwaargewond doordat hij van de schoten zo in paniek raakte, dat hij van drie hoog naar beneden sprong.

De afgelopen dagen heeft de politie op vijf plaatsen in Breda zoekingen gedaan. In Rotterdam is een auto teruggevonden, die maandag na het incident was verdwenen en mogelijk een rol heeft gespeeld.

De politie werkt nog steeds met 25 man aan de schietpartij en bevestigt dat ze daarbij ook richting Frankrijk zoekt. Getuigen hebben gezien dat de vluchtauto een Frans kenteken had.

De man die bij de schietpartij gewond is geraakt, is dinsdag aangehouden en overgebracht naar het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen. Volgens de politie heeft zijn aanhouding met een andere zaak te maken. Hij blijft voorlopig nog tien dagen vastzitten.