NIJMEGEN - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de vorig jaar vermoorde activist Louis Sévèke zoekt een man, die in oktober 2005 een brief stuurde naar dagblad de Gelderlander. Deze brief, die gericht was tegen de Nijmeegse krakersscene, is anoniem gepubliceerd en de redactie is de gegevens van de briefschrijver kwijt. Bekend is dat de briefschrijver stelde zelf oud-kraker te zijn.

Hij vond dat de krant te positief had geschreven over de kraakwereld. Louis Sévèke speelde sinds de jaren tachtig een hoofdrol in die wereld. De krant heeft vrijdag een oproep geplaatst om de briefschrijver terug te vinden.

Het zogenoemde Bamboeteam van de politie zoekt ook nog steeds naar iemand die zich Linke Loetje noemt. Deze persoon plaatste een reactie op de door familie en vrienden van Sévèke bijgehouden website. De nabestaanden speelden de reactie door naar de politie, omdat er bijzondere informatie in stond.

Linke Loetje

Sindsdien hebben zich wel personen gemeld die zeggen dat zij 'Linke Loetje' zijn, maar de politie is daar niet zeker van. Het team wacht op een speciale opmerking, die deze persoon maakte. Of de gezochte briefschrijver mogelijk "Linke Loetje" is weet de politie volgens de woordvoerder nog niet.

De zegsman van het Bamboeteam ontkent dat het onderzoek naar de moord vastloopt. Volgens hem hebben alle 31 rechercheurs die sinds 15 november aan de zaak werken nog steeds handenvol werk. Er is geen sprake van dat de politie laatste strohalmen zou aangrijpen, aldus de woordvoerder.

De hoofdofficier van justitie in Arnhem heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor degene die de gouden tip levert in het onderzoek. Daarvoor heeft zich voor zover bekend nog niemand gemeld.