MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 37-jarige Middelburger F.K. voor moord op een 21-jarige shoarmabezorger tot negen jaar cel veroordeeld. De man werd in augustus met ongeveer vijftig messteken om het leven gebracht. Tegen K. was voor moord een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist.

Waarom het slachtoffer om het leven werd gebracht, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. K. zegt absoluut niet meer te weten wat er precies is gebeurd.

De café-eigenaar had het niet zo op het slachtoffer en zijn Turkse vrienden. Diverse keren waren er wat akkefietjes geweest en het slachtoffer stond volgens K. bekend als iemand met een grote mond die nogal eens dreigend overkwam.

Woordenwisseling

In de bewuste nacht liet K. zijn honden uit. Het slachtoffer was op weg naar zijn auto toen een kleine woordenwisseling ontstond. Bij K. ging toen "de knop om". Met een mes ging hij het slachtoffer te lijf. Die viel daardoor op de grond, maar K. bleef op hem insteken. K. liet het slachtoffer aan zijn lot over, liet zijn honden verder uit en ging de weken daarna gewoon weer aan het werk.

Tijdens een getuigenverhoor bekende de café-baas spontaan dat hij de shoarmabezorger om het leven had gebracht. Het mes had hij thuis schoongemaakt en verstopt omdat hij het zonde vond om het weg te gooien.

Volgens de gedragsdeskundigen was K. volledig toerekeningsvatbaar en kan hij bij toenemende stress plotseling erg agressief worden.