WOUTERSWOUDE - Een politieagent heeft in de nacht van woensdag op donderdag in het Friese dorpje Wouterswoude twee mannen beschoten. Dat heeft de politie donderdagochtend gemeld.

Twee politiemannen hielden rond 03.00 uur bij een verkeerscontrole een auto met vier mensen aan. Een man stapte uit en sloeg een van de agenten bewusteloos. De andere agent voelde zich zo bedreigd dat hij zijn dienstpistool trok en op de mannen schoot. Hij raakte een van de mannen in de schouder. Een andere verdachte liep een schampschot aan zijn hoofd op.

De vier gingen er vervolgens vandoor, maar twee verdachten zijn daarna in Jistrum aangehouden. Later op de dag zijn ook de andere twee opgepakt. Het viertal bestaat uit jonge mannen uit de Friese gemeente Dantumadeel, drie van 19 jaar en een van 22 jaar oud.

Politiecel

Hoe vaak er is geschoten is niet duidelijk, maar het was volgens de politiewoordvoerder "gericht". De twee verdachten die gewond zijn geraakt, zijn beiden na medische behandeling in een politiecel gezet.

De politieman die heeft geschoten, heeft zich formeel ziek gemeld. De neergeslagen agent heeft een lichte hersenschudding opgelopen. De Rijksrecherche onderzoekt het incident.