DOETINCHEM - De baby die op 29 januari dood in een vijver in Doetinchem werd gevonden, is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak is vastgesteld na uitgebreid onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. De politie doet verder geen mededelingen over de exacte oorzaak van overlijden.

Het jongetje heeft in elk geval na de geboorte nog enige tijd geleefd en is vermoedelijk rond 22 januari in de vijver aan de Torontostraat in Doetinchem achtergelaten. Dat heeft het onderzoeksteam aan de hand van temperatuur- en ijstabellen geconcludeerd.

Tips

De politie gaat in buurthuizen, scholen, verenigingsgebouwen, bibliotheken en postkantoren in Doetinchem en omgeving posters ophangen om aandacht te vragen voor de zaak. "Er komen nog steeds tips binnen, maar we hebben de moeder van de baby nog niet kunnen traceren", aldus de politiewoordvoerder. Op de poster staat onder meer een stratenkaartje met de vindplaats. Mensen kunnen ook anoniem informatie kwijt bij de politie.