TILBURG - Twee mannen uit Tilburg, 21 en 22 jaar oud, zijn dinsdag aangehouden na een gewapende overval op het St. Elisabeth-ziekenhuis in Tilburg. De twee zijn kort na de overval aangehouden in de buurt van het ziekenhuis.

Dat maakten vertegenwoordigers van de politie en het ziekenhuis dinsdag bekend. Volgens het ziekenhuis zijn bij de overval op de afdeling facturering de weekopbrengst van het restaurant en het parkeergeld buitgemaakt. Hoe groot de buit was, is niet bekend.

"Wij zijn boos over deze brutale overval", zei bestuursvoorzitter W. van der Meeren van het Elisabeth-ziekenhuis. Hij vraagt zich af waarom de overvallers de administratieve afdeling van het ziekenhuis voor hun actie uitkozen. Die vraag wil de politie ook beantwoord zien, liet de Tilburgse districtschef F. Swinkels weten. De afdeling staat aangegeven in het ziekenhuis, maar bevindt zich op een plek waar weinig bezoekers komen.

Op het moment van de overval waren er elf mensen op de afdeling die zich met de facturering bezighoudt. "Die zijn kort na de overval opgevangen door onze psycholoog", aldus Van der Meeren.

Bezoekers en patiënten van het ziekenhuis hebben volgens hem niets van de overval gemerkt.