SASSENHEIM - De gevangene die dinsdagmorgen vroeg uit de jeugdgevangenis Teylingereind in Sassenheim ontsnapte, is inmiddels weer opgepakt. Dat heeft een woordvoerder van de politie laten weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De politie kreeg dinsdagochtend een melding binnen van iemand die de jongen langs de spoorlijn bij Lisse had zien lopen. De gevangene kon zonder problemen worden opgepakt. Inmiddels zit hij weer vast in Teylingereind. "Het is goed en snel afgelopen", lichtte de zegsman van de politie toe.

Loswrikken

De ontsnapte jongen heeft een stoeltje los weten te wrikken en daarmee een ruit ingeslagen en een tralie verbogen. Vervolgens is hij via een dak ontsnapt. Directeur De Bruijn van Teylingereind gaat ervan uit dat de jongen geen hulp van buiten heeft gehad.

Het is onduidelijk wie de jongen is en wat hij op zijn kerfstok heeft. In de inrichting zitten 96 jongens en 24 meisjes van tussen de twaalf en achttien jaar. In Teylingereind zat ook enige tijd Murat D. die als 17-jarige leerling in januari 2004 zijn conrector Hans van Wieren doodschoot op het Terracollege in Den Haag. D. zit de rest van zijn straf, vijf jaar plus tbs, uit in een gevangenis elders in het land.