SASSENHEIM - Uit de gesloten jeugdgevangenis Teylingereind in Sassenheim is dinsdagmorgen vroeg een gevangene ontsnapt. Een zoekactie met behulp van een helikopter en politiehonden heeft nog geen resultaat opgeleverd. Dat heeft directeur R. de Bruijn van Teylingereind laten weten.

De Bruijn vertelt niet om wie het gaat en wat hij op zijn kerfstok had. In de inrichting zitten 96 jongens en 24 meisjes tussen de twaalf en achttien jaar. De ontsnapte jongen heeft een stoeltje los weten te wrikken en daarmee een ruit ingeslagen en een tralie verbogen. Vervolgens is hij via een dak ontsnapt. De Bruijn gaat ervan uit dat de jongen geen hulp van buiten heeft gehad.

Volgens de directeur is de uitgebreide zoekactie een standaardprocedure. "Het zegt niets over het mogelijke gevaar van een ontsnapte."

In Teylingereind zat ook enige tijd Murat D. die als 17-jarige leerling in januari 2004 zijn conrector Hans van Wieren doodschoot op het Terracollege in Den Haag. D. zit de rest van zijn straf, vijf jaar plus tbs, uit in een gevangenis elders in het land.