BREDA - Door een schietpartij in de Oranjeboomstraat in Breda is maandag een man dodelijk getroffen. Een andere man raakte zwaargewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is intussen stabiel. Dat maakte de politie van Midden- en West-Brabant bekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het stoffelijk overschot van de man lag op een veldje naast een sauna annex zonnestudio. De zwaargewonde man lag op de parkeerplaats. De politie doet zowel buiten als in een naastgelegen flatwoning onderzoek naar sporen. Een woordvoerder zei dat er "behoorlijk is geschoten".

Een politiehelikopter heeft de omgeving afgezocht naar de vermoedelijke dader of daders. Die zijn ontkomen. Direct na de schietpartij liepen de gemoederen hoog op in de straat. De politie zette uit voorzorg hondengeleiders in om de mensen in toom te houden. De situatie was rond 19.00 uur rustig.

Familievete

Over de toedracht heeft de politie nog niets bekendgemaakt. Ze ontkent noch bevestigt dat het schietincident te maken heeft met een voortslepende familievete. Het gerechtshof in Arnhem heeft maandag vervroegd uitspraak gedaan in de bloedige vete tussen een Utrechtse en een Bredase familie.

De oorzaak van de vete zou gelegen zijn in een ripdeal waarbij de Bredase familie in 1999 vijfhonderd kilo hasj afhandig maakte van de Utrechtse. In de jaren daarna zijn er over en weer aanslagen gepleegd waarbij enkele personen om het leven kwamen.

In november 2004 werd in dezelfde straat in Breda een 44-jarig lid van de Bredase clan vermoord. Een jaar eerder waren op een terras in het Marokkaanse Tanger een broer, een ander familielid en enkele omstanders doodgeschoten.