DEN HAAG - De politie laat dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden zien van verdachten die op 10 februari het honk van ADO Den Haag-supporters zouden zijn binnengevallen. De politie hoopt dat mensen die een of meer van de vermeende overvallers herkennen, zich melden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Vrijdag 10 februari rond 23.00 uur drongen ongeveer zeventig Ajax-aanhangers het supportershome in het Zuiderpark binnen. Ze probeerden brand te stichten en mishandelden acht ADO-supporters. Enkelen van hen liepen steekwonden op, anderen werden met knuppels geslagen. Volgens de politie moeten zij doodsangsten hebben uitgestaan.

Kort na de inval hield de politie tien verdachten aan, later kwamen daar nog drie bij. De rechtbank heeft 1 maart vijf van hen op vrije voeten gesteld.

Videobeelden

Op de videobeelden is een groep van tientallen personen te zien, op de heenweg naar en de terugweg van het ADO-supportershome. Te zien is dat sommigen van hen met stokken of knuppels lopen. De beelden zijn ook op www.opsporingverzocht.nl te bekijken.

De politie hoopt op getuigen die de groep Ajax-aanhangers hebben zien rijden op de A4 of zien lopen in de buurt van het Zuiderpark. De relschoppers hadden hun auto's op de parallelbaan van de Moerweg geparkeerd, aldus de politie. Ook mensen die naderhand dingen over het incident hebben gehoord, kunnen bij de politie terecht.