AMSTERDAM - De politie heeft maandag in Amsterdam een man van 37 jaar gearresteerd in verband met de dood van een 88-jarige vrouw eind december. Met de aanhouding van de Amsterdammer denkt de politie alle verdachten te hebben opgepakt. De Amsterdamse politie arresteerde vrijdag al twee mannen van 22 en 25 jaar uit Flevoland op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de bejaarde vrouw.

De politie was op zoek naar drie mannen na de dood van de 88-jarige bewoonster aan de Goeman Borgesiusstraat in Amsterdam-Geuzenveld. De vrouw schrok zich op de avond van 28 december letterlijk dood nadat drie mannen haar huis waren binnengedrongen. De patholoog-anatoom stelde een hartinfarct vast.

De politie zag haar dood als een geweldsmisdrijf, omdat die verband hield met de overval waarvan de vrouw het slachtoffer was.

Agenten vonden de bejaarde vrouw dood in haar woning na telefoontjes van buurtbewoners. Die zagen op straat drie deels gemaskerde mannen lopen die zich verdacht gedroegen. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, waren de mannen verdwenen. Navraag in de buurt leidde de agenten naar een woning in de Goeman Borgesiusstraat. Nadat zij tevergeefs hadden aangebeld, keken ze door de brievenbus en zagen in de gang een vrouw liggen. De woning was overhoop gehaald en doorzocht.