UTRECHT - Wegens het plegen van ontucht met haar vier minderjarige dochters is tegen de 50-jarige M. de W. uit Woerden maandag bij de rechtbank in Utrecht tbs met dwangverpleging en een jaar gevangenisstraf geëist.

Officier van justitie A. Dam achtte bewezen dat de vrouw heeft deelgenomen aan de ontuchtige handelingen die vooral werden uitgevoerd door haar mededader. De moeder trok eind jaren negentig met haar kinderen in bij die man, een 74-jarige magnetiseur uit Woerden die in februari in deze zaak tot vier jaar cel is veroordeeld.

De officier gaf toe dat de vrouw sterk onder invloed stond van de magnetiseur. Maar uit de verklaringen van de dochters leidde officier Dam af dat de ontucht zonder de medewerking van de moeder niet mogelijk was geweest.

Lang is gezocht naar een andere behandeling voor de vrouw die sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. Zij weigerde echter mee te werken aan een tbs met voorwaarden. Volgens haar advocaat R. Meerman komt die weigering deels door haar psychische problemen. De raadsman noemde de eis daarom een zwaktebod van het Openbaar Ministerie (OM).

De uitspraak is op 20 maart.