DEN HELDER - De politie heeft een man opgepakt in verband met de dodelijke vechtpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag in Den Helder. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar zondag bekendgemaakt. Een 17-jarige jongen uit Den Helder overleed zaterdag aan de verwondingen die hij bij het incident opliep.

Het slachtoffer werd in zijn huis aan de Grebbestraat aangevallen door twee mannen, aldus de politie. Toen de moeder van de jongen de deur opende, gingen twee mannen het huis binnen. Ze liepen naar de bank, waarop het slachtoffer had liggen slapen. Daar ontstond een vechtpartij, waarbij de jongen zwaargewond raakte.

Na de vechtpartij gingen de twee mannen er weer vandoor. De jongen werd naar het Medisch Centrum Alkmaar gebracht, waar hij overleed.

Het OM wil in verband met het onderzoek niets zeggen over de identiteit van de opgepakte verdachte. Volgens een woordvoerder is hij echter wel een van de twee mannen die klappen heeft uitgedeeld.

De verdachte wordt momenteel verhoord. Wat zijn rol in het geheel is, is nog niet duidelijk. Het OM sluit verdere aanhoudingen niet uit.