NIJMEGEN - GroenLinks wil het Nijmeegse bosgebied Heumensoord verkopen aan Natuurmonumenten. Deze organisatie zou al belangstelling hebben getoond voor het waardevolle natuurgebied. Nijmegen kan met de opbrengst van het bos andere groenvoorzieningen bekostigen.

Dat voorstel heeft fractieleider W. van Eck van GroenLinks gedaan tijdens een verkiezingsdebat dit weekeinde. GroenLinks is in Nijmegen de grootste fractie en staat er in de peilingen voor de komende raadsverkiezingen goed voor. PvdA, SP en CDA wijzen het plan om Heumensoord te verkopen niet af.

Waterwingebied Heumensoord ligt tussen Nijmegen en Malden aan de zuidkant van de stad. De bebossing loopt door tot aan de Mookerheide en de Sint Jansberg in Noord-Limburg. Heumensoord is internationaal bekend, omdat de militaire deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen jaarlijks hun kampement opslaan in de bossen.

Omdat Natuurmonumenten al belangstelling heeft voor Heumensoord, is dit bos volgens GroenLinks het meest geschikt om te verkopen. De fractie wil namelijk dat de gemeente meer geld gaat besteden aan versterking van het openbaar groen en dat geld komt beschikbaar door verkoop van het bos. Als de verkoop door zou gaan, wil de partij onder meer een doorgaande verbinding voor wandelaars en fietsers maken van de Nijmeegse stuwwal naar de Ooijpolder.