DUBAI - Al Qaidaleider Ayman al-Zawahiri heeft zich via een videoband tot de Palestijnse Islamitische Verzetsbeweging, Hamas, gericht. In de zaterdag via het tv-station al-Jazeera verspreide boodschap dringt de extremistische Egyptenaar erop aan dat Hamas Israël en de bestaande Palestijns-Israëlische akkoorden niet erkent en doorvecht.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Zawahri noemde voorts de roemruchte spotprenten van de profeet Mohammed onderdeel van de campagne van de kruisvaarders die door de VS worden aangevoerd. Hij riep zijn toehoorders op westerse landen te boycotten, waar de cartoons zijn verschenen.

Hij riep de moslims in de wereld ook op tot aanvallen op westerse doelen, vooral op de economische infrastructuur, zodat het Westen nog jaren moet "bloeden". "De aanslagen op New York, Washington, Madrid en Londen zijn de beste voorbeelden", zo doceerde hij. Al-Zawahri zei verder dat verhinderd moet worden dat het Westen olie steelt van de islamitische landen.

Al-Zawahri riep de moslims verder op om de islamitische strijders financieel te steunen die in de "frontlinie" staan om de islam te verdedigen.