ROTTERDAM - De Rotterdamse politie is vrijdagavond massaal uitgerukt voor wat later een uit de hand gelopen grap bleek van twee Rotterdammers die een schietpartij in scène hadden gezet. Dat liet de politie zaterdag weten.

Een 16-jarige jongen en zijn 41-jarige oom wilden een 18-jarige vriend van de jongen laten schrikken. De twee jongens liepen rond 22.30 uur door het park bij de Weldamsingel toen de oom op hen afkwam en deed alsof hij zijn neef neerstak. Daarna richtte hij een vuurwapen op de jongen en liet, vermoedelijk door vuurwerk af te steken, knallen horen waardoor het leek alsof er werd geschoten.

Paniek

De 18-jarige jongen rende in paniek weg en belde aan bij een woning om de politie te waarschuwen die met veel personeel uitrukte om het park te doorzoeken. Ook andere getuigen waren in de veronderstelling dat het om een echt schietincident ging. De twee aanstichters waren intussen naar huis gegaan.

Toen zij de jongen, die inmiddels op het politiebureau zat, later gingen zoeken, bleek dat het om een grap ging. De twee werden aangehouden voor het geven van vals alarm en kregen daarvoor een proces-verbaal. Ook worden de kosten van de politie-inzet op het duo verhaald.