PARIJS - De advocaat die door de moeder van de hoofdverdachte in de Franse gruwelmoord was aangezocht voor de verdediging van haar zoon, stapt op. Hij zei zaterdag dat hij niets meer te maken wil hebben met de zaak van de marteling van en de moord op een 23-jarige joodse Parijzenaar. Hij heeft de onderzoeksrechter daarvan op de hoogte gesteld.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Advocaat Norbert Goutmann, die de 25-jarige hoofdverdachte Youssouf Fofana in 1999 al eens bijstond in een strafzaak, zei dat hij ontsteld was door de vele telefoontjes die hij over de zaak kreeg, "waarvan een aantal zeer agressief".

Bende van de barbaren

Fofana, die zichzelf het 'brein van de bende van de barbaren' noemt, is zaterdag in Ivoorkust overgedragen aan de Franse politie. Enkele dagen geleden gaf een rechter in Ivoorkust, waar Fofana naar toe was gevlucht, toestemming voor zijn uitlevering aan Frankrijk.

De 23-jarige Parijzenaar werd op 13 februari stervende aan zijn verwondingen aangetroffen langs een spoorlijn in een Parijse voorstad. Drie weken daarvoor was hij meegelokt door een jonge vrouw. In de voorstad Bagneux werd hij in een kelderbox van een flat opgesloten en gemarteld door een bende jonge misdadigers.