NAZARETH - Zeker zeven mensen zijn vrijdagavond in het Noord-Israëlische Nazareth gewond geraakt bij rellen nadat drie Israëliërs in een katholieke kerk vuurwerk tot ontploffing hadden gebracht. De politie kon de drie daders van een woedende menigte redden.

Volgens Israëlische media ging het bij de daders om een geestelijk gestoorde jood, zijn christelijke vrouw en een dochter. Na het incident zette de politie een grote troepenmacht in om te voorkomen dat honderden mensen de kerk binnengingen om het trio te lynchen.

Bij de kerk gaat het om de Basiliek van de Aankondiging, gebouwd op de plek waar Maria zou hebben gehoord dat ze van Christus zou bevallen. De kerk is een van de belangrijkste kerken van het christendom in Israël.

Het opgepakte trio zou al bekend zijn bij de politie. De man had eerder te kennen gegeven dat hij van plan was kerken aan te vallen.

Onder de zeven gewonden zijn vijf agenten. Verscheidene mensen kampten met ademhalingsproblemen doordat de politie traangas gebruikte om de massa voor de kerk uiteen te drijven. De joodse dader zou aan zijn hoofd gewond zijn geraakt.