AMSTERDAM - De politie heeft vrijdag in Amsterdam twee mannen van 22 en 25 jaar uit Flevoland gearresteerd in verband met de dood van een 88-jarige vrouw eind december. Rechercheurs hebben ook huiszoekingen verricht in enkele panden in Flevoland, maakte de Amsterdamse politie bekend.

De bewoonster aan de Goeman Borgesiusstraat in Amsterdam-Geuzenveld overleed van de schrik nadat enkele mannen op de avond van 28 december haar huis waren binnengedrongen. De patholoog-anatoom stelde later een hartinfarct vast. De politie zag haar dood wel als een geweldsmisdrijf, omdat die verband hield met de overval waarvan de vrouw het slachtoffer was.

Agenten vonden de bejaarde vrouw dood in haar woning na telefoontjes van buurtbewoners. Die zagen op straat drie deels gemaskerde mannen lopen die zich verdacht gedroegen. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, waren de mannen verdwenen. Navraag in de buurt leidde de agenten naar een woning in de Goeman Borgesiusstraat. Nadat zij tevergeefs hadden aangebeld, keken ze door de brievenbus en zagen in de gang een vrouw liggen. De woning was overhoop gehaald en doorzocht.