VLAARDINGEN - Nog niemand heeft zich gemeld voor de vondeling die vrijdag op een stoep van een huisarts in Vlaardingen was gelegd. Directeur J. Vermeer van Bureau Jeugdzorg in Rotterdam heeft goede hoop dat de moeder zich toch nog meldt. Bij de politie kwamen de afgelopen dagen twee tips binnen, maar die hebben volgens een politiewoordvoerster niets opgeleverd.

Bureau Jeugdzorg heeft de voorlopige voogdij. Het jongetje is bij een pleeggezin ondergebracht. De directeur hoopt, op basis van eerdere ervaringen in Nederland, dat de moeder toch nog opduikt. In de regio Rijnmond zijn de afgelopen jaren geen baby's meer te vondeling gelegd, aldus Vermeer maandag. Het is voor het kind goed dat hij weet van wie hij is, zegt ze.

Ook wil jeugdzorg graag weten wat de hopeloze moeder ertoe bracht het kind af te staan. "Je kunt je niet voorstellen dat een moeder dat doet", aldus de directeur.

De locoburgemeester van de gemeente Vlaardingen doet een dezer dagen aangifte bij de burgelijke stand. Dan krijgt de baby een naam. Officieus heet hij Bob. De huisarts heeft hem namelijk vernoemd naar schaatser Bob de Jong die vrijdag goud won op de Olympische Spelen. Het is, voor zover een woordvoerster zich kan herinneren, voor het eerst dat de gemeente te maken heeft met een vondeling.