LA PALMA - Door noodweer zijn dinsdag in het natuurpark Calderas de Taburientes op het Canarische eiland La Palma zeker vier toeristen om het leven gekomen. Zeker vijf vakantiegangers worden vermist. Dat hebben de toeristische autoriteiten op het eiland meegedeeld. Eerder had het Rode Kruis over zeker zeven doden gesproken.

Bekijk video

Twee van de omgekomenen waren volgens de autoriteiten Duitsers. De slachtoffers maakten deel uit van een groep van ongeveer dertig voornamelijk Duitse toeristen. Enkelen van hen zitten nog vast in het natuurpark.

Het slechte weer - in twee uur tijd viel negentig liter neerslag per vierkante meter - verraste meer groepen toeristen. Een groep met voornamelijk Duitsers zit nog in het park vast. De toeristen konden niet naar het bezoekerscentrum in het park terugkeren, omdat zij een bergbeek die tot een snelstromende rivier is geworden, niet kunnen oversteken. Zij hebben onderdak gezocht in een gebouw en lopen geen gevaar meer.

Vulkaan

Het natuurpark ligt in een grote krater van een vulkaan en is bij wandelaars en natuurvrienden zeer geliefd. Elders op het eiland raakten vijftien kinderen lichtgewond. Zij speelden in het park toen het noodweer hen verraste. Ook moesten veertig scholieren worden geëvacueerd.

Op het eiland Gran Canaria zijn honderden vakantiegangers uit hun hotel geëvacueerd en elders ondergebracht. In de grote vakantiecentra in het zuiden van het eiland heeft de overvloedige regen de lager gelegen kamers van hotels onder water gezet.