LINGEWAARD - In een woning aan de Kuunskop te Huissen, gemeente Lingewaard in Gelderland, heeft de politie dinsdag de levenloze lichamen van vier leden van een gezin aangetroffen. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdagavond bekend gemaakt.

De identiteit van de slachtoffers moet formeel nog worden vastgesteld. Zolang dat niet is gebeurd, doet de politie geen uitspraken over bijvoorbeeld de leeftijd van de slachtoffers. Volgens buren woont er een gezin met twee jonge kinderen in het huis.


Foto: Marc Koot l Over de identiteit van de doden en hoe ze om het leven zijn gekomen, kon de zegsman geen mededelingen doen

Melding

De politie kreeg dinsdag omstreeks 18.00 uur een melding dat in de bewuste woning vier lichamen zouden liggen. Van wie de melding afkomstig is of hoe de vier om het leven zijn gekomen, kon de zegsman niet zeggen. Het technisch onderzoek in de woning is dinsdagavond stopgezet en gaat woensdag verder.


Foto: Marc Koot | De politie heeft voor de woning waarin de lichamen zijn gevonden een mobiele politiepost opgesteld

Opvang klasgenootjes

Volgens buurtbewoners woonden er een man, een vrouw en twee jonge kinderen in het huis. Het gaat om een jongetje van vier jaar en een meisje van acht jaar. De gemeente Lingewaard beraadde zich dinsdagavond samen met maatschappelijk werk en de politie over de opvang van de buurtbewoners en de kinderen op school. Burgemeester R. Persoon heeft dinsdagavond overleg met de directeur van de school van een van de kinderen over de opvang van klasgenootjes en ouders.

Probleemgezin

Een buurvrouw omschrijft de familie als een "probleemgezin", omdat de man regelmatig agressieve buien zou hebben gehad. Ze stelde in het verleden overwogen te hebben om jeugdzorg in te schakelen. Het zoontje van de vrouw was bevriend met de dochter uit het gezin. Het meisje logeerde ook eens bij de vrouw. Een van de andere buren omschrijft het paar als "een apart stel."


Foto: Marc Koot | De buurt is volledig verrast door het nieuws over de vondst van de lichamen

De buurt was dinsdagavond volledig verrast door het nieuws over de vondst van de lichamen. "Ik heb de vrouw van het gezin maandagavond nog gesproken", aldus een omwonende.

Afzetting

De omgeving van de woning werd afgezet met linten. Het rijtjeshuis staat aan de rand van Huissen, tegen de gemeente Arnhem aan.