ZWAAGWESTEINDE - De vader en moeder van de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra worden gestalkt. Al een jaar lang stuurt een onbekende hen krantenknipsels over moordzaken. In de enveloppen zitten ook kaartjes met seksueel getinte advertenties.

In de knipsels over moorden worden passages over doorgesneden kelen omlijnd. "En daar zitten we niet op te wachten", zei vader Bauke Vaatstra dinsdagochtend. De familie Vaatstra heeft aangifte gedaan, maar politie-onderzoek heeft tot nu toe nog niks opgeleverd.

Politiepsycholoog

Vaatstra weet voor negentig procent zeker wie de dader is. De voormalige politiepsycholoog Harrie Timmerman, die als er als klokkenluider voor zorgde dat de zaak rond de Schiedamse parkmoord werd heropend, zegt aan de brieven te kunnen zien wie de dader is.

De verdachte zou geestelijk niet honderd procent zijn. Bauke Vaatstra heeft de politie wel ingeschakeld, maar vindt niet dat de man moet worden opgepakt. "Als hij er maar mee stopt."

Marianne

De 16-jarige Marianne Vaatstra uit het Friese Zwaagwesteinde werd in 1999 in de nacht na Koninginnedag in een weiland bij Veenklooster verkracht en vermoord. In totaal zijn vijf mensen ooit als verdachte aangewezen. Allen bleken onschuldig en van een dader ontbreekt elk spoor.