DEN HAAG/MüNCHEN - Op de wegen in Zuid-Duitsland zijn zaterdag aan het eind van de ochtend flinke files van en naar de wintersportgebieden ontstaan. Zo stonden er files van tientallen kilometers op de A8 tussen München en Salzburg. De grootste problemen doen zich voor bij het knooppunt Inntal (splitsing A93). Dit meldde de ANWB.

In Frankrijk is het als verwacht vooral erg druk op de wegen in de Franse Alpen. Er zijn rijen auto's van circa 35 kilometer gezien op de A40 Macon richting Genève en op de A43 Lyon richting Chambery.

In Zwitserland is het file rijden op de A1/A2 bij het knooppunt Harkingen en op de A9 Vevey richting Martigny voor de Gliontunnel. Oostenrijk meldt extra drukte op de A12 Innsbruck richting Rosenheim. Daar zijn veel wintersporters weer op weg naar huis.

Ongelukken

In Midden- en Zuid-Duitsland gebeurden zaterdagmorgen vroeg opvallend veel ongelukken. Op veel wegen was het namelijk glad door ijzel. De snelwegen zijn over het algemeen wel goed te berijden. Volgens de ANWB waren er geen Nederlanders bij de ongevallen betrokken.

Krokusvakantie

In Nederland zelf zullen de wegen niet druk zijn. Er gaan 700.000 mensen met krokusvakantie. Iets meer dan de helft van hen gaat naar het buitenland. Oostenrijk is onder wintersporters het populairst.

De ANWB verwacht dat de drukte op de Duitse wegen naar het zuiden in de loop van zaterdag toeneemt. Pas na 5 uur 's middags wordt het rustiger.