NIJMEGEN - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke, heeft nieuwe aanwijzingen over de mogelijke schutter. Daarom houdt het team vrijdagmiddag en zaterdag een nieuw buurtonderzoek in een ander deel van het centrum van Nijmegen, zo heeft een zegsman van het team bekendgemaakt.

Louis Sévèke werd op 15 november om negen uur 's avonds op straat doodgeschoten. De 40-jarige activist kwam van een vergadering in een voormalig kraakpand in het centrum van Nijmegen en was lopend onderweg naar huis.

Sporttas

Veel getuigen zeggen dat ze rond het tijdstip van de moord een man met een sporttas zagen weglopen. Tot nu toe was niet bekend waar die man vandaan was gekomen, of waar hij na de schietpartij naar toe ging.

Kortgeleden meldde een getuige volgens de politiewoordvoerder dat een verdachte man met een sporttas op de avond van de moord vanaf de Waalkade naar het centrum liep. Waarom deze getuige zich ondanks de vele oproepen niet eerder meldde, wil het rechercheteam niet zeggen. De politie had al verklaringen over een man met een sporttas die kort na de moord vanuit het centrum langs dezelfde route in de richting van de Waalkade rende.

Beelden

De buurt waar de schutter op 15 november is gezien, is dichtbebouwd met flats en appartementen. Bovendien zijn daar de tippelzone en de raamprostitutie. Agenten gaan huis-aan-huis vragen of meer mensen de verdachte man op de avond van de moord hebben gezien. Beelden van bewakingscamera's in die buurt zijn al bij het zogenoemde Bamboeteam, aldus de zegsman.