GRONINGEN - De rechtbank in Groningen heeft de veroorzaker van het familiedrama in Tolbert donderdag veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs. De 47-jarige Avi C. wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van de twee kinderen van zijn vriendin, de 4-jarige Damaris en de 2-jarige Daniël.

Bekijk video: Modem/ Breedband

C. bracht ze in augustus in Tolbert om het leven. De moeder raakte zwaargewond. De officier van justitie had twee weken geleden twaalf jaar cel en tbs geëist. Anders dan het OM (Openbaar Ministerie) vindt de rechtbank dat twee keer moord en een keer poging tot moord is bewezen. Het OM had in alle gevallen ingezet op (poging tot) doodslag.

De rechtbank acht C. niet sterk maar slechts verminderd toerekeningsvatbaar. Dat Daniël voordat hij werd omgebracht getuige is geweest van de gewelddadige dood van zijn zus werd C. zwaar aangerekend. Ook tilde de rechtbank zwaar aan de amfetamineverslaving waardoor hij erg agressief kan worden.

De biologische vader van de vermoorde kinderen en zijn familie en kennissen hebben het vonnis met gejuich ontvangen. Bij de uitspraak was Avi C. niet aanwezig.