DEN BOSCH - Een leerling van het Koning Willem I-college in Den Bosch heeft in bijna een jaar tijd honderden xtc-pillen verkocht aan een aantal medeleerlingen. De politie heeft acht mensen aangehouden in deze zaak. Dat heeft een woordvoerder van de politie in Den Bosch donderdag bekendgemaakt.

De zaak kwam eind december aan het rollen toen de vader van een 18-jarige scholier uit Hedel bij zijn zoon op de kamer enkele tientallen xtc-pillen vond. In het politieonderzoek dat volgde, werd eind januari een 18-jarige scholier uit Sprang-Capelle aangehouden.

Hij wordt ervan verdacht het afgelopen jaar tussen de vierhonderd en zeshonderd xtc-pillen te hebben verkocht aan medeleerlingen. Daarnaast wordt hij ervan verdacht enkele duizenden pillen te hebben verkocht in Tilburgse uitgaansgelegenheden.

Ook de vader van de dealer is aangehouden omdat hij na de arrestatie van zijn zoon XTC en cocaïne verstopte in de schuur van zijn 87-jarige moeder.

De hoofdverdachte kocht de pillen voor een prijs tussen 50 en 80 eurocent. Hij verkocht ze voor bedragen tussen de 2 en 5 euro.

Naast de hoofdverdachte en zijn vader zijn nog zes afnemers van de pillen (leerlingen van 17 tot 19 jaar uit Oss, Best, Hedel en Den Bosch) opgepakt. De hoofdverdachte gebruikte het verdiende geld om dure kleding te kopen en rondjes te geven aan vrienden.

Directeur C. Free van het Koning Willem I College heeft al aangegeven dat de hoofdverdachte niet meer welkom is op school.