GAZA - De radicale Palestijnse groep Hamas heeft een officiële uitnodiging gekregen van de Russische autoriteiten voor een bezoek aan Moskou. De uitnodiging is gericht aan Hamasleider Khaled Meshaal. Over een datum voor het bezoek moet nog overleg worden gepleegd, zo meldde een woordvoerder van Hamas, dat al eerder had gezegd op een invitatie van Moskou in te zullen gaan.

Overigens kwam Khaled Meshaal donderdag aan in Turkije voor een ontmoeting met onder meer functionarissen van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken, zo meldden diplomatieke bronnen in Turkije. Meshaal zou onder meer spreken met de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken.

Bemiddelaar

Evenals Rusland heeft Turkije zich opgeworpen als bemiddelaar tussen Israël en Hamas, maar Israël is daar niet blij mee, omdat Jeruzalem vindt dat er niet onderhandeld kan worden met terroristen.

Turkije is het eerste niet-Arabische land dat Hamas-vertegenwoordigers aandoen. De militante beweging, die talrijke aanslagen op Israëlische doelen op zijn naam heeft staan, won vorige maand met overmacht de Palestijnse verkiezingen.