DRIEBERGEN - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag bij een grote verkeerscontrole op de A1 bij Deventer 2 kilo cocaïne gevonden in de buurt van een auto die op een parkeerplaats was achtergelaten. Dat liet het Korps landelijke politiediensten (KLPD) donderdag weten. Ook werd bij de actie een verdachte aangehouden waarnaar justitie al langere tijd op zoek was.

Bij de controle, die tussen woensdagavond 22.30 en donderdagochtend 04.30 werd gehouden, waren diverse opsporingsorganisaties betrokken. In totaal werden er 110 personen ingezet van onder meer het KLPD, de Koninklijke Marechaussee, de regiokorpsen IJsselland, Twente en Noord-en Oost Gelderland en de douane. Bestuurders in beide richtingen van de snelweg werden onder meer gecontroleerd op alcoholgebruik, snelheidsovertredingen en technische gebreken aan de voertuigen.

In de buurt van een parkeerplaats vonden agenten een achtergelaten auto met aanhanger waarin diverse verhuisgoederen zaten. In de buurt van het voertuig werd een plastic zak met 2 kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van 110.000 euro. De politie zocht de omgeving af met een speurhond maar kon geen verdachten aanhouden.

Verdachte

Bij de verkeerscontrole werd een verdachte aangehouden die nog driehonderd dagen gevangenisstraf moet uitzitten. Ook loopt er nog onderzoek in tal van andere zaken tegen de persoon. De Duitse verkeerspolitie, die eveneens bij de actie betrokken was, stelde vast dat de verdachte ook in Duitsland werd gezocht. Ook werd een persoon aangehouden die illegaal in Nederland verblijft.

Bij de controles van voertuigen werden ook een imitatievuurwapen en 1800 gesmokkelde sigaretten in beslag genomen.