BLADEL - De politie heeft in Bladel in het stadhuis een man neergeschoten. De man maakte amok in het stadhuis, zo maakte de politie woensdag bekend. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Volgens de persofficier van het parket Den Bosch is de man buiten levensgevaar.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Foto: Henri van Dijk | De Rijksrecherche onderzoekt de toedracht van de schietpartij

Volgens burgemeester P. Grem van Bladel was de 45-jarige man uit Bladel eerder woensdagochtend al op het gemeentehuis geweest. Hij wilde een gemeentelijke stempel hebben onder een verklaring dat hij niet zou worden geholpen als hem iets overkwam. Omdat de gemeente niets voor de man kon betekenen, is hij vertrokken om even later met een touw en een mes terug te keren. Hij dreigde zelfmoord te plegen in de hal van het stadhuis, aldus de burgervader.

Gesprek

Een ambtenaar wist de man tot bedaren te brengen en mee te nemen naar een spreekkamer voor een persoonlijk gesprek. Omdat de man gewapend was, is de politie gewaarschuwd. Toen de man de spreekkamer verliet, wilden agenten hem aanhouden. De Bladelnaar wilde niet aangehouden worden en maakte amok. "In de gebeurtenissen daarna zag een agent zich genoodzaakt de man neer te schieten," aldus een politiewoordvoerder.

De Rijksrecherche onderzoekt de toedracht van de schietpartij. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de geweldsinstructie die de agenten hadden. Verdere mededelingen wil het parket in Den Bosch niet doen in belang van het onderzoek.

Impact

Volgens burgemeester Grem hebben veel ambtenaren het incident gezien. "We hebben een open gemeentebalie. De impact hier is gigantisch", aldus Grem die het Bureau Slachtofferhulp heeft ingeschakeld om de hevig geschrokken ambtenaren te begeleiden.

De Bladelnaar was geen bekende van de gemeente. "Hij is gehuwd en heeft kinderen", weet Grem, die ook zegt dat de man waarschijnlijk privéproblemen heeft.