WASHINGTON - Toen de Amerikaanse vice-president Dick Cheney tijdens de jacht op kwartels per ongeluk een rijke advocaat neerschoot, had hij geen geldige vergunning. Op zijn jachtvergunning zat geen zegel voor de jacht op kwartels.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het bureau van Cheney erkende maandag dat de zegel, die zeven dollar kost, ontbrak. Een woordvoerder reageerde op berichten in de media over de affaire. Cheney stuurde inmiddels een cheque van zeven dollar naar de autoriteiten.

Jachtpartij

Het incident vond zaterdag plaats tijdens een jachtpartij op het terrein van een vriend in Texas. Het slachtoffer, de 78-jarige Harry Whittington, moest met schotwonden in gezicht, hals en romp worden opgenomen. Hij kon na twee dagen de intensive care verlaten.

Het Witte Huis verdedigde maandag het beleid om het voorval pas na een etmaal bekend te maken. Volgens Washington lag de prioriteit bij de zorg voor de neergeschoten Whittington, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN. De advocaat doneerde geld voor de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Bush en Cheney.