AMSTERDAM - De Amsterdamse baby die in september overleed aan de gevolgen van zware mishandeling is volgens het Openbaar Ministerie onder meer tegen haar hoofd geslagen met een jeu de boules-bal. Ook zou de vader de zuigeling hebben geschopt en door elkaar geschud, zo maakte het Openbaar Ministerie maandag bekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Justitie verdenkt de 37-jarige vader en de 36-jarige moeder van zware mishandeling als gevolg waarvan de baby overleed. Het meisje was gewond naar het AMC in Amsterdam gebracht en overleed acht dagen na haar geboorte. De ouders moeten volgende week woensdag in een pro-formazitting voor de rechter verschijnen.

Het gezin stond al een jaar onder begeleiding van maatschappelijk werkers en Bureau Jeugdzorg in Amsterdam na problemen rondom een zevenjarig halfzusje. Dit meisje is na de dood van de baby uit huis geplaatst.

Tegen de vader loopt ook een onderzoek naar betrokkenheid bij de dood van een ander kind uit een eerdere relatie. Hij zou zijn twee maanden oude zoontje zo krachtig door elkaar hebben geschud, dat de baby aan de gevolgen hiervan in september 1991 overleed.