ARNHEM - De 34-jarige man die in november bekende dat hij zijn vader in september 2003 in Losser doodschoot, ontkende dat maandag weer voor het gerechtshof in Arnhem. Volgens de man deed hij een valse bekentenis, zodat hij terug kon naar het huis van bewaring in Arnhem. Daar was hij namelijk verliefd geworden op een gevangenbewaarster.

"Ik zat gewoon met mijn liefde voor haar en was alles zat. Ik had elf maanden onterecht vastgezeten en vijf maanden op straat gelopen", aldus Erwin D. De man zorgde in november 2005 voor de nodige opschudding toen hij de moord op zijn vader ineens bekende tegenover het gerechtshof in Arnhem. De rechtbank in Almelo had D. namelijk op 8 oktober 2004 nog vrijgesproken.

De 57-jarige vader van D. werd op 12 september 2003 doodgeschoten in een natuurgebied in Losser, bij Oldenzaal. Zijn auto met daarin ongeveer 200.000 euro aan contanten verdween spoorloos.

Op 24 november gelastte het hof aanvullend DNA-onderzoek naar aanleiding van details uit D.'s bekentenis op die dag. Dat onderzoek is nog in volle gang. Ook bepaalde het hof dat D. naar het Pieter Baan Centrum moet voor onderzoek. De advocaat van D. gaf maandag aan dat zij haar cliënt liever door een andere deskundige psychiater onderzocht ziet. Die zou misschien kunnen aantonen dat de bekentenis van D. onderdeel was van een psychose of andere stoornis. Het gerechtshof vindt echter dat het Pieter Baan Centrum dat ook heel goed kan onderzoeken. De zaak wordt komende zomer inhoudelijk behandeld.