WADDINXVEEN - Een vrachtwagen is vrijdagochtend tussen Waddinxveen en Boskoop de Gouwe in gereden. De vrachtwagen moest uitwijken voor een 19-jarige tegenligger uit Alphen aan den Rijn die slingerend op de verkeerde weghelft reed. Door de manoeuvre reed de vrachtwagen door de vangrail, het water in. De tegenligger klapte bovenop een bestelbus die achter de vrachtwagen reed en belandde uiteindelijk tegen een boom.


Foto: J. Plokkaar l Vier mensen zijn gewond naar een ziekenhuis gebracht

Dat liet een woordvoerster van de politie vrijdag weten. Vier mensen zijn gewond naar een ziekenhuis gebracht. Daaronder was ook de chauffeur van de vrachtwagen, die op eigen kracht naar de kant kon zwemmen, maar wel onderkoeld raakte. Ze konden alle vier in de loop van de dag het ziekenhuis weer verlaten.


Foto: G. Weerheim l Het waterverkeer was gestremd tot 13.00 uur

Volgens de woordvoerster reed de tegenligger al enige tijd slingerend over de weg. Waarom de bestuurder dat deed, is nog onduidelijk. Het ongeluk gebeurde rond 07.50 uur.

Het waterverkeer was gestremd tot 13.00 uur, omdat de vrachtwagen uit de Gouwe moest worden getakeld. Ook het wegverkeer werd tot 15.15 uur omgeleid.