ROTTERDAM - Een arrestatieteam heeft zondagmiddag een gijzeling op de Afsluitdijk beëindigd. Dat gebeurde volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) ter hoogte van Den Oever. Het arrestatieteam reed een auto met daarin een gijzelnemer en zijn gijzelaar klem.

Het 30-jarige slachtoffer bleek een man van Irakese afkomst uit Duitsland. Hij werd vermoedelijk van zijn vrijheid beroofd voor een openstaande rekening in de autohandel. De man was het afgelopen weekeinde naar Nederland gekomen om deze schuld te regelen.

De marechaussee kreeg de gijzeling in de gaten tijdens een nog lopend onderzoek naar mensensmokkel. Uit naspeuringen in samenwerking met de politie Friesland werd duidelijk dat het slachtoffer in een woning in Franeker werd vastgehouden.

Voor de gijzeling zijn uiteindelijk drie verdachten aangehouden, onder wie de 33-jarige eigenaar van de woning in Franeker. De andere twee verdachten (25 en 32 jaar) komen uit Delft. Alle drie zijn ze net als hun slachtoffer uit Irak afkomstig.