DEN HAAG - De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de 1,5 jaar oude peuter die op 28 januari levenloos werd binnengebracht in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Volgens de ouders was het kind overleden na een val van een trap. Uit sectie bleek echter dat het meisje zowel oud als nieuw letsel vertoonde, waaronder veel ernstige botbreuken.

Het regionale opsporingsprogramma TeamWest van RTVWest besteedt woensdagavond aandacht aan de zaak. De politie wil meer duidelijkheid over de dood van het kind. "We zoeken getuigen die iets kunnen vertellen over dit gezin en hoe ze met het kind omgingen. En wellicht ook gezien hebben dat het kind mishandeld werd", aldus een politiewoordvoerder.

De vader (42) en moeder (41) van de 1,5 jarige Mehak zitten nog steeds vast. Het gezin had geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, maar verbleef vermoedelijk tijdelijk in een woning in de Haagse Copernicusstraat. Mensen die informatie hebben over het gezin, kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem 0800-7000.