SAFAGA - Woedende Egyptenaren die wachtten op nieuws over familieleden die aan boord waren van de vorige week vergane veerboot op de Rode Zee, hebben maandag huisgehouden in het kantoor van de rederij van het schip. Zij richtten vernielingen aan en staken het kantoor in de havenstad Safaga in brand.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Honderden verwanten en vrienden van de opvarenden van het schip wachten al sinds vrijdag bij het kantoor van Salam Maritime Transport Company op nieuws over hun geliefden. Van de meer dan 1400 opvarenden van de veerboot zijn er 387 gered. Tot dusver zijn 135 stoffelijke overschotten geborgen.

De kapitein en de bemanning van een schip uit Bangladesh hebben 37 passagiers van de verongelukte veerboot gered, meldde maandag de Egyptische krant Al-Gumhuriya. Het Belgaalse schip, dat op weg was van het Saudische Djedda naar de Jordaanse haven Aqaba, ontdekte onderweg de schipbreukelingen in een reddingsvlot. Zij hadden al bijna een etmaal rondgedreven.

De Egyptische justitie stelt een onderzoek in naar de vraag waarom een Egyptische kapitein, die als eerste een noodsignaal van de kapseizende veerboot opving, niets heeft ondernomen om drenkelingen te redden. Toen woedende familieleden van vermisten hem uitscholden, zei hij: "Ik had al 1800 mensen aan boord."