AMSTERDAM - De blowverbodsborden die sinds vorige week in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes staan, vliegen als zoete broodjes over de toonbank. Maandagochtend telde het stadsdeel meer dan 350 aanvragen, waarvan zo'n driekwart uit de Verenigde Staten, liet een woordvoerster weten. Aangezien het bord erg populair blijkt bij dieven, besloot het stadsdeel het voor 90 euro te koop aan te bieden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens de zegsvrouw loopt het storm. De Amerikanen vinden het volgens haar erg typisch dat je overal in Nederland mag blowen, behalve in De Baarsjes. Ook vanuit Australië, Singapore, Scandinavische landen en Duitsland meldden zich belangstellenden. De gemiddelde levertijd van een blowverbodsbord is drie weken.

Het bord, dat overlast van blowende jongeren in de wijk moet tegengaan, is inmiddels al drie keer ontvreemd. In een poging de dieven slim af te zijn, laste het stadsdeel het bord vast. Ook dat mocht niet baten, afgelopen weekeinde wisten liefhebbers het met paal en al uit de grond te krijgen. "We denken dat dat de komende twee weken nog wel even blijft doorgaan en hopen dat het dan klaar is", aldus de woordvoerster van het stadsdeel.