AMSTERDAM - In het winkelcentrum De Kalvertoren in de Amsterdamse Kalverstraat is zondagmiddag rond half vier geschoten. De winkeltoren werd direct ontruimd en een deel van de bekende Amsterdamse winkelstraat is afgezet. Volgens de politie is een vrouw bij het schietincident gewond geraakt. Zij verkeert niet in levensgevaar.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Vlak na de schietpartij is de dader, een 19-jarige man, aangehouden in de buurt van de Kalvertoren. Hij had het vuurwapen nog op zak. De politie zoekt de aanleiding voor het incident in de relationele sfeer.

Paniek

Tijdens de schietpartij zou er grote paniek zijn geweest onder het massaal aanwezige winkelende publiek. Omstanders reageerden geschokt. "Ik hoorde zes schoten, die klonken heel erg dichtbij. Daarna ben ik een paskamer in gevlucht, waar ik met zes andere vrouwen zat", aldus een getuige. "Toen ik naar buiten liep, zag ik een gewonde vrouw bij de Hema liggen. Ik heb geen dader gezien, iedereen rende in paniek door elkaar heen."


Foto: Laurens de Jong | Kort na de schietpartij ontruimde de politie het winkelcentrum

De politie bevestigt dat het slachtoffer in de Hema is neergeschoten. De vrouw, van wie de identiteit nog niet bekend is, is een aantal keren geraakt. Hoe vaak er geschoten is, kan de politie niet vertellen in het belang van het onderzoek. De vrouw is volgens de politie geen medewerkster van de winkelketen. "Ze was daar toevallig", aldus een woordvoerder.

Onderzoek

De politie doet uitgebreid onderzoek in de Kalvertoren en verwacht het onderzoek ter plaatse zondag af te ronden. Maandag kan het overdekte winkelcentrum gewoon open, aldus de politie. Voor personeel en getuigen is Slachtofferhulp ingeschakeld.