ROTTERDAM - De douane heeft in de Rotterdamse haven een partij van 1780 kilo cocaïne aangetroffen. Dat gebeurde eind januari. De politie arresteerde zaterdag zes mannen, zo maakte het Openbaar Ministerie zondag bekend.

De partij drugs was verstopt in een een industriële boiler en werd gevonden nadat een drugshond was aangeslagen. De boiler was afkomstig van een zeeschip dat vanaf Curaçao naar Rotterdam was gevaren. Volgens justitie bedraagt de straatwaarde van de drugs ruim 70 miljoen euro. Een woordvoerster sluit meer aanhoudingen niet uit. De cocaïne is vernietigd.

Justitie haalde de drugs uit de al uitgeladen boiler en besloot te wachten tot het gevaarte van ongeveer 4 bij 8 meter zou worden opgehaald. Toen de boiler naar het havengebied in Amsterdam was gebracht, arresteerde de politie daar de zes verdachten. Ze komen uit Amsterdam, Breda en Zaanstad en zijn tussen de 22 en 51 jaar oud.

Het zogenoemde HARC-team, een samenwerkingsverband van de douane, dezeehavenpolitie, FIOD-ECD en justitie in Rotterdam, werkt in het onderzoek samen met de autoriteiten op Curaçao.