GENT - Een Nederlandse vrouw trekt met haar Arabische vriend rovend door Vlaanderen. Het stel leeft van overvallen en diefstallen, vooral rond de Vlaamse stad Gent. De Belgische politie is een klopjacht begonnen op de twee.

Lisette B. (34) en haar vriend Jelloul S. (31) worden verdacht van meer dan tien overvallen op videotheken, nachtwinkels en supermarkten. Vrijdagavond dwongen ze bij Brugge nog bestuurders van drie dure auto's om de sleutels te overhandigen, aldus jusitie zaterdag.

Het duo berooft ook veel oudjes op straat van hun tas en bezittingen. De twee zijn meestal gewapend maar dragen geen masker. De Gentse politie had ze half januari bijna te pakken, maar ze konden ontsnappen door twee agenten met de dood te bedreigen.

Gevangenis

Het stel leerde elkaar kennen in de gevangenis en kregen een zoontje, dat nu is ondergebracht bij familie. Vooral Jelloul heeft een lang strafblad met overvallen en geweld. Hij doodde in 1995 een drugsverslaafde in Terneuzen. In mei is hij nog veroordeeld wegens autodiefstal, aldus de Vlaamse krant Het Nieuwsblad zaterdag. De Nederlandse Lisette is beschuldigd van medeplichtigheid bij de misdrijven van haar vriend.